rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Tuesday, September 20, 2011

Dari JPKZ Kepada JPKA
Gambar JPKZ sesi 10/11 berada di JPKZ sepanjang 2 tahun dan menjaga tiga blok siswa ( Zamrud, Nilam & Baiduri)....
banyak kenangan dan memori diantara kami.
walaupun tidak semua gambar tidak dapat dimasukkan dalam blog ni tetapi blog ini
akan terus menjadi kenangan kami semua (mesti sedih bile tengok dalam masa 4-5 tahun lagi)

Terima kasih diucapkan kepada penasihat kami iaitu Cik Eliza Natasha Abdul Latiff kerana sudi menjadi penasihat dan kakak kami. Telah banyak jasa kamu taburkan kepada kami..minta maaf sekiranya selalu terkecil hati, kena marah dan macam-macam lagi disebabkan kami..Jasamu akan kami kenang sampai bila-bila.

Tidak lupa juga kepada barisan Majlis Tertinggi JPKZ 10/11 yang diketuai oleh Nik Ahmad Farhan nik Mohamed Amin dibantu oleh Muhammad Amirrul Iqbal Muhammad Nasir yang ditemani oleh setiausaha yang rajin mencatit Muhammad Syazrin Zulfakar dan bendahari yang bertungkus lumus menjaga dan menjana kewangan JPKZ Muhammad Hazim Ridhwan Zulhainan..

Tidak ketinggalan juga, barisan-barisan exco yang terlibat dalam keluarga JPKZ 10/11:
1. Bila ada program atau majlis, orang ni paling sibuk dan paling banyak bercakap , Exco Korporat & Pengantarabangsaan ( Muhammad Asrul Zulkifli & sekretariat Fauzi Salim)
2. Tugasannya adalah menguruskan KIK dan menerapkan budaya 5S kat kolej, Exco Kepimpinan & Pembangunan (Muhammad Izzat Sulaiman & sekretariat Muhd Izwan Kasri)
3. Bila nak pinjam barang dari BPF dengan pasang barang je, orang ni paling mahir, Exco Tugas-Tugas Khas (Iqbal Ahamad & sekretariat Mohd Amir Syafiq Masruddin)
4. Pelajar sakit tak kira sakit apa-apa seperti batuk, luka ke mesti jumpa orang ni, Exco Kebajikan (Muhd Izwan Rahmat & sekretariat Muhd Fahmi Amran)
5.Bila ada majlis, mesti ada doakan? ada bacaan doa, mesti ada pembacanya. siapa lagi kalau bukan Exco Kerohanian & Modal Insan (Mohamad Fariq Abd Rahman & sekretariat Mohd Redzuan Haron)
6.Gambar, dia, dia,gambar, video, dia, dia, video, tugasan yang sebati dengan Exco Multimedia & Informasi (Danial Ruslan Pittaway & sekretariat Muhd Shahrul Nazreen Kudus)
7. Nak katakan hari-hari main futsal memang sesuai dengan jawatan yang dipegang walaupun untuk diri sendiri sahaja, Exco Sukan, Rekreasi & Kebudayaa (Muhammad Hafizi Ishak & sekretariat Wan M. Faizzuddin Wan Abdullah)
8. Si dia cukup sinonim dengan Roti dan penunggu setia bilik gerakan JPK, siapa lagi kalau bukan Exco Keusahawanan & Kerjaya (M.Ilham Sani Johari & sekretariat M. Arif Ahmad Rashid)
9. Kerja die buat Rush kat kolej, tutup lampu kat FC & DM slpas jam 11 mlm, Exco Keselamatan & Sahsiah (Hasbullah Harun & sekretariat Mohd Haziem Saiful Bahar)Barisan-barisan AJK Blok Nilam & Baiduri tidak dilupakan juga.
AJK Nilam (Samerin, Izzat Izzuddin, Syed Abdul Rahman, Amin Afifi, Ahmad Fikri, Zaki Syukri, Farid Naharuddin, Zurkhanais & Hidayat Johari)
AJK Baiduri ( Faez Haziq, Ridzuan, Huzaid, Hanif, Syimir, Farhan, Razif, Amirul Hafizi, Farid, Fansyury, Azhar & Hisyam)

Pada semester Disember 2010- April 2011, kami berjaya menganjurkan beberapa program. Program yang wajib dijalankan setiap semester ialah College Overview Night, Bacaan Yassin, Mesyuarat Blok & 5S. Program yang lain kami jalankan pada semester tersebut ialah University Marathon(UNIMAR), Fesko (Karnival Keusahawanan -UNIONE), Liga Futsal Zamrud Edisi Ke-7, Sehari Bersama Terkenang Selamanya.

Semester berikutnya iaitu Mei -Oktober 2011 kami mula membahagikan tugasan membuat program wajib kepada AJK kerana ingin memberi pembelajaran & pengalaman kepada muka-muka baru kerana mereka akan menggantikan kami tidak lama lagi. Program yang kami jalankan selain program wajib ialah Kursus Pengurusan Jenazah, Family Day JPK & Le Tour De IPT.

Pada 11 September 2011, Annual Grand Meeting JPKZ telah diadakan. Tetapi sebelum itu, pada 17 Ogos 2011, INTERVIEW JPK telah diadakan. Pada tarikh keramat 11/09/11, JPKZ telah bertukar nama kepada JPKA setelah kami meletak jawatan. Kami adalah generasi terakhir menggunakan logo & nama JPKZ..

Berikut adalah senarai nama JPKA:
Presiden : Muhd Fahmi Amran
N.Presiden: siti suhailah Shukor
Setiausaha: Mohd Kharith Mosing
Bendahari: Mohd Izwan Kasri
Exco2:
1. Fauzi salim
2. Amir syafiq Masruddin
3. M. arif Rashid
4. Amizah Samad
5. Nabila Syuhada
6. Amer Faez Akhair
7. Shahrul Nazreen Kudus
8.Mohd Haziem Saiful Bahar

MT blok Nilam & Zamrud
Presiden : Muhd Samerin mohd shaari
N.Presiden: Izzat Izzuddin
Setiausaha: Mohd Amin Afifi
Bendahari: Mohd Farid Naharruddin

JPKB
Presiden : Muhd Farid mazlan
Setiausaha: Fansyury Ali Nordin
Bendahari: Wan Mohd Razif

Terdapat juga sekretariat dan AJK blok yang dipilih menjadi MT JPKM & JPNR

JPKM
Presiden : Mohd Redzuan Haron
Setiausaha: Syed Abdul Rahman
Bendahari: Mohd Zaki Syukri Rahman

JPNR
Presiden : Wan M. Faizzuddin
N.Presiden: M. Zurkhanais Zakaria
Exco:
1. Muhd Hidayat Johari
2. Ahmad Fikri Ibrahim

Akhir kata, selamat maju jaya kepada semua JPK baru. walaupun berada ditempat yang lain, dan x sama seperti dulu yang dimana JPK khusus satu jenis. Skang ni Kamu sudah Bergabung lelaki dan perempuan dalam satu JPK, Oleh itu ,jangan lupa yang kamu semua berasal dari keluarga JPKZ. Berjuanglah dan majulah bersama-sama saudara kamu. Yang berat sama dipikul, yang ringan sama dijinjing. jatuh bangun biar bersama dan susah pun bersama. jangan tinggal kawan2 kamu keseorangan menghadapi masalah, bantulah dia agar kamu berjaya bersama-sama. Semoga teguh Dijalan Perwakilan.


Tuesday, March 1, 2011

~Bertukar Admin~

Bismillahirrahmnirrahim,

Assalamualaikum w.b.t.

Pengumuman berskala 3.15 dan 4.15 skala ritcher (bilik mantan, jemput mai).

:: Untuk makluman, blog rasmi Jawatankuasa Perwakilan Kolej Zamrud telah bertukar admin bermula 5 Oktober 2010, namun dilanjutkan ke penghujung tahun 2010 seiring pertukaran pimpinan JPKZ 09/10 di bawah terajuan :-

Presiden

AZAHARI BIN RAZALI
Naib Presiden
MUHAMMAD FAIZZUDDIN BIN ISMAIL

Setiausaha
SYAZWAN BIN SAZALI
Bendahari
MUHAMMAD YUSUF BIN NAJAMUDIN
EXCO DISIPLIN & KESELAMATAN
MUHAMMAD ZULKHAIRI BIN AZMI
EXCO TUGAS-TUGAS KHAS
MUHAMAD SAIFUL BIN JAMALUDIN
EXCO PENGURUSAN MAJLIS & PROTOKOL
MOHAMAD SYARIZAL BIN ABDULLAH
EXCO KEUSAHAWANAN
MUHAMAD IQBAL HAKIM BIN JOHARI
EXCO KEROHANIAN
AHMAD KHUDHAIRI BIN MANSUR
EXCO TEKNIKAL
NAJIY RIZAL BIN SURIANI RIZAL
EXCO SUKAN & REKREASI
AHMAD NADZIR BIN ABDUL RAZAK
EXCO MULTIMEDIA & INFORMASI
MUHAMAD HAZIM RIDHWAN BIN MUHAMAD ZULHAINAN
EXCO KEBAJIKAN
SHAFIQ BIN M. TUNAIDI

SEKRETARIAT JAWATANKUASA PERWAKILAN KOLEJ ZAMRUD

MUHAMMAD SYAZRIN BIN ZULFAKAR
DANIAL RUSLAN PITTAWAY
MUHAMMAD ILHAM SANI BIN JOHARI
MUHAMMAD AMIRRUL IQBAL BIN MUHAMMAD NASIR
MUHAMMAD ASRUL BIN ZULKIFLI
IQBAL BIN AHAMAD
MOHD IZWAN BIN RAHMAT
HASBULLAH BIN HARUN
MUHAMMAD HAFIZI BIN ISHAK
NIK AHMAD FARHAN BIN NIK MOHAMED

kepada pimpinan JPKZ 10/11 bermula secara rasmi pada 1 Januari 2011di bawah terajuan :-

Presiden
NIK AHMAD FARHAN BIN NIK MOHAMED AMIN
Naib Presiden
MUHAMMAD AMIRRUL IQBAL BIN MUHAMMAD NASIR
Setiausaha
MUHAMMAD SYAZRIN BIN ZULFAKAR
Bendahari
MUHAMMAD HAZIM RIDHWAN BIN ZULHAINAN
EXCO KESELAMATAN DAN SAHSIAH
HASBULLAH BIN HARUN
EXCO TUGAS-TUGAS KHAS
IQBAL BIN AHAMAD
EXCO KORPORAT DAN KEANTARABANGSAAN
MUHAMMAD ASRUL BIN ZULKIFLI
EXCO KEUSAHAWANAN
MUHAMMAD ILHAM SANI BIN JOHARI
EXCO KEROHANIAN DAN MODAL INSAN
MOHAMAD FARIQ BIN ABD RAHMAN
EXCO KEPIMPINAN DAN PEMBANGUNAN
MUHAMMAD IZZAT BIN SULAIMAN
EXCO SUKAN & REKREASI
MUHAMMAD HAFIZI BIN ISHAK
EXCO MULTIMEDIA & INFORMASI
DANIAL RUSLAN PITTAWAY
EXCO KEBAJIKAN
MOHD IZWAN BIN RAHMAT

SEKRETARIAT JAWATANKUASA PERWAKILAN KOLEJ
MOHD KHARITH BIN MOSING
MOHAMMED SHAHRUL NAZREEN BIN KUDUS
WAN MOHD FAIZZUDDIN BIN WAN ABDULLAH
MUHAMMAD ARIFF BIN AHMAD RASHID
MOHAMAD IZWAN BIN KASRI
MUHD REDZUAN BIN HARON
MUHAMMAD HAZIEM BIN SAIFUL BAHAR
AMIR SYAFIQ BIN MASRUDDIN
MUHAMMAD FAHMI BIN AMRAN
FAUZI BIN MD. SALIM

Di kesempatan ini, kami di pihak admin lama ingin memohon ribuan kemaafan,andai kata sepanjang pengendalian blog ini di era kami, timbul sebarang entri, komen atau apa jua bentuk pernyataan yang telah mengguris hati mana-mana pihak, berbaur politik atau kecaman, dan apa jua istilah yang membawa mesej negatif kepada umum secara langsung atau tidak langsung.

Untuk makluman, di kala ini, saf kepimpinan lama sedang bergelut dalam menghabiskan sesi kuliah semester akhir dan tahun akhir di Bumi UiTM Pulau Pinang, jadi sehubungan dengan itu, kami memohon doa daripada semua pihak untuk dipermudahkan perjalanan kami menghabiskan sisa pengajian di Bumi UiTM Pulau Pinang yang berbaki beberapa bulan ini dengan jayanya dan melangkah ke peringkat seterusnya seiring dengan halatuju masing-masing.

Kami juga mendoakan yang terbaik buat kalian, kepada admin baru, jadikanlah laman sesawang ini sebagai suatu wadah yang pendekatan mesra kepada kepimpinan anda, warga kampus dan siapa pun jua yang pernah bekerjasama dengan anda secara langsung atau tidak langsung, anda adala IMEJ kepada yang lain.

Elakkan laman ini hanya sekadar laman yang digembar-gemburkan malah ditayangkan kepada khalayak umum namun tiada pengisian, kami juga mendoakan agar kalian terus maju jaya dalam mencapai apa jua yang dihajati, TAHNIAH!!! atas keberjayaan program lepas sepanjang tahun ini, dan good luck untuk program-program seterusnya.

Buat para readers dan followers, jutaan terima kasih di atas sokongan dan teguran membina yang dilontarkan, kami amat menghargai usaha kalian. Semoga laman ini mampu mencapai objektif seperti yang awal dicanangkan sebaik laman ini dilancarkan dan bebas daripada segala unsur fitnah. ::

best regards,
faiz aizudeen ismail
vice president of jpkz 2009/ 2010
uitm pulau pinang
1st of march 2011
7.34amMonday, September 13, 2010

Updated on Syawal

secara keseluruhannya, sesi lepas iaitu sesi dis 2009/ april 2010, program yang dianjurkan yang melibatkan sepenuhnya JPK Zamrud dan jawatankuasa lain berjumlah 14 program, dengan diikuti sesi julai 2010/ nov 2010 juga berada pada jumlah yang sama, berikut merupakan kalendar tahunan aktiviti jpkz di bawah pemantauan dan kelolaan MT JPKZ 09/ 10: [klik gambar untuk paparan lebih besar]

sekadar perkongsian buat tatapan para perwakilan, termasuk barisan sekretariat, terima kasih tidak terhingga atas bantuan kalian... moga kalian terus teguh atas jalan perwakilan selagi masa untuk menikmatinya masih belum berakhir, syukran...
~credits to MT, all of my exco n seki~


edited from [link]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post-mail address

Jawatankuasa Perwakilan Kolej Zamrud,
Unit Pengurusan Kolej Zamrud,
Pejabat Peng. Kolej Tingkat 1, Kolej Zamrud,
Universiti Teknologi MARA Kampus Pulau Pinang.
emel : jpkz_uitmpp@yahoo.com
web : www.jpkz-uitmpp.blogspot.com